Jongdierendag 2022

Jongdierendag 2022      

Update 19 augustus 2022: Als bestuur van de Friese hoenderclub hebben wij vandaag te horen gekregen dat de jongdierendag ondergebracht bij de Venerieteshow is geannuleerd. De vogelgriep maatregelen gelden (helaas) nog altijd, dus er is simpelweg geen andere optie.  Zeer spijtig, zeker ik ons 100-jarig jubileumjaar.

Er zal geen jongdierendag worden georganiseerd dit jaar helaas. Het bestuur beraadt zich nog wel op alternatieven voor de clubshow (ook geannulleerd).

 =========

Omdat de vogelgriep nogal om zich heen slaat is het bestuur van mening dat we dit seizoen met onze clubshow (waar we in dit speciale jubileumjaar alle kleurslagen verwachten!) naar voren moeten gaan in de agenda. Dat wil zeggen vóór half oktober. Op de algemene ledenvergadering is dit uitgebreid besproken en is de keuze gevallen om dit in samenwerking met de Aiekoer van 6-8 oktober te organiseren in Surhuizum. Meer informatie daarover volgt op https://www.friesehoenderclub.nl/index.php/clubshow-2022. Op diezelfde ledenvergadering kwam ook de jongdierendag ter sprake. Ook hier werd de voorkeur uitgesproken deze samen met Aiekoer te organiseren, maar deze zijn daar later op teruggekomen, organisatorisch werd dat net wat te veel van het goede. De tweede optie komt dan automatisch in beeld, namelijk een jongdierendag buiten de provincie Friesland in het Overijsselse Genemuiden op de Venerieteshow. Deze show is nieuw op de kalender en de twee organiserende verenigingen HKSV Kampen & Omstreken en de Zwartewaterfokkers hebben de handen ineen geslagen om op deze show vooral pluimvee en watervogels een centrale rol te geven. 

Gemeenschappelijk vervoer vanuit Friesland zal worden georganiseerd, en de locatie is goed bereikbaar (en niet al te ver weg van Friesland, waar toch de meeste fokkers vandaan komen. Kortom, een mooie kans om ons ras ook te promoten buiten de provinciegrenzen! 

Meer informatie volgt...

Logo banner venerieteshow