Archief voor mei, 2014

Sikke P. Oostenbrug

15 mei 2014

Adfertinsje Sikke Oostenbrug 

 

 

afscheid Sikke

 

 

13 mei 2014

 

Kleurrijk, maar ook zwart-wit, markant, altijd aanwezig, overal een mening over. Markant en ongenuanceerd. Maar als je hem kende een man met een hart van goud. Sikke P. Oostenbrug.

 

Geheel onverwacht kwam het bericht dat plotseling was overleden onze voorzitter, Sikke Oostenbrug. Dit op de leeftijd van 68 jaar.

 

Hij was gestopt met keuren, in december zijn laatste keuring gedaan. Gestopt waar hij was begonnen, bij de vereniging Buitenpost. Maar de Friese hoenders bleven in zijn hart. En je hoefde natuurlijk geen keurmeester te zijn om voorzitter te blijven van een deel van zijn leven, de speciaalclub.

 

Afgelopen jaarvergadering leidde hij nog met veel plezier onze jaarvergadering. Een vergadering met veel humor en inbreng van een ieder. Wel aan het inventariseren van zijn eigen zaken, wat nu houden en wat nu al weggeven.

 

Daar waar kon maakte hij reclame voor ons ras. Binnen de keurmeesters, binnen de fokkers van Friese hoenders, maar ook op andere plaatsen. Interviews op radio, stukjes in dag- en lokale bladen. Reageerde op persberichten als iemand beweerde bruine eieren van zijn Friese hoenders uit het hok gehaald te hebben.

 

Dit is over. Op maandag 19 mei is het afscheid. Fysiek niet meer aanwezig. Maar op een andere wijze bijna niet weg te denken. Een blijvende herinnering aan een speciaal iemand met een hart op de juiste plek.

 

Bestuur en leden Friese Hoender Club

 

jas Sikke