Archief ‘2014’ categorie

Vervangende clubshow bij de Aeikoer op 18 - 20 december a.s.

20 november 2014

 

Na 36 jaar weer eens terug bij de Aeikoer!
(foto uit “Aeikoer 50 jaar”)
 

Tot onze grote spijt kon de Waterpoortshow dit weekeinde niet doorgaan i.v.m. de uitbraak van vogelgriep. Deze uitbraak lijkt gelukkig mee te vallen en daarom is besloten de blik vooruit te richten, hoe vangen wij het wegvallen van de clubshow op..? Gelukkig leefde dit bij veel mensen. Het bestuur van de Aeikoer in Buitenpost, tot 1979 dé plek van de clubshow van de FHC, was gelijk enthousiast om ruimte aan te bieden voor een vervangende clubshow. De Aeikoer beschikt over een mooie showlocatie en koestert haar geschiedenis die lang parallel liep met die van de FHC. Ook de datum van de komende show van de Aeikoer en het lage inschrijfgeld zorgde voor gunstige mogelijkheden. Al met al kwamen alle kartrekkers al snel tot de conclusie dat dit de kans was om een vervangende clubshow van de FHC te organiseren. Deze show zal plaatsvinden van 18 tot 20 december aanstaande.

 

Zoals u ziet is het redelijk kort dag, er zal de komende tijd dus veel gebeuren. Alle inzenders van de Waterpoortshow in Sneek zullen persoonlijk worden benaderd met de vraag om in te zenden. Ook voor de fokkers van Friese hoenders en krielen die in eerste instantie niet in zouden sturen in Sneek is dit nog een prachtige kans hun dieren, in mooie competitie met collegafokkers, te laten keuren!

 

Voor deze vervangende clubshow zal hetzelfde prijzenschema als bij de clubshow in Sneek gelden!!
Er zal worden geprobeerd om dezelfde keurmeesters als op de clubshow in Sneek te regelen voor zover dat mogelijk is.
De papieren vraagprogramma’s zijn helaas allemaal al op, op de linkjes hier onder zijn de digitale formulieren echter gewoon beschikbaar. Mocht het u niet lukken om deze te openen of in te vullen schroom dan niet om contact op te nemen met Harm Jan Brink of Jan van der Meer (zie onder het kopje bestuur en contact). Zij helpen u graag verder. De ingevulde inschrijfformulieren kunt u opsturen naar Reimer de Vries, zie hieronder of in het vraagprogramma.

 

Verslag openen  Vraagprogramma

 

Verslag openen  Inschrijfformulier PDF

 

Verslag openen  Inschrijfformulier Excel

 

Voor de opbouw van de show zijn we nog op zoek naar hulp aangezien er waarschijnlijk nogal wat meer dieren dan normaal zullen worden ingezonden. De opbouw zal plaatsvinden in de week van de show en mogelijk ook ’s avonds. Hierover komt binnenkort meer informatie op de site. Heeft u in deze week tijd om te helpen dan zou dat zeer worden gewaardeerd! Noteer deze dagen dus alvast in uw agenda als optie.

 

Alle reden dus om wat dieren in te sturen op deze show. Met ons allen kunnen we laten zien dat wij als FHC van doorpakken houden en er gezamenlijk snel een mooie show van gaan weten te maken! Wat is er immers mooier om het jaar mee af te sluiten?

 


Belangrijke data:

* Sluiting van de inschrijving op maandag 1 december
* Inkooien van de dieren op donderdag 18 december van 15 tot 20.00 uur
* Keurdag vrijdag 19 december
* Officiele opening van de show op vrijdagavond 19 december om 20.00 uur
* Uitkooien op zaterdag 20 december om 16.00 uur.
* Inschrijvingen opsturen naar Reimer de Vries: mail 

Openingstijden van de show:

- Donderdag 18 december van 19.00 - 22.00 uur.
- Vrijdag 19 december van 19.00 - 22.00 uur.
- Zaterdag 20 december van 10.00 - 16.00 uur.


Wietse Postmus bij de show van de Aeikoer in 2013. (foto Geert Huisman) 

 <===============>

Laatste update 9 dec. :

Huidige stand van zaken vervangende clubshow: de teller staat op 68 grote hoenders en 94 krielen.
Het totale aantal ingeschreven dieren is 650 dieren.

Inzenden dieren op donderdagavond 18 dec. zie hierboven in het gewijzigde tijdschema.
De keurdag is op vrijdag, keurmeesters Dop (grote hoenders) en van Es (krielen).