Actueel

18-10-2017:

Clubshow:

Het vraagprogramma van onze clubshow in Sneek is verschenen. De inschrijving sluit op 5 november. We hopen op een geweldig aantal ”Friezen”, groot en dwerg. De show wordt gehouden op 23, 24 en 25 november. Digitaal inzenden kan ook. Link: http://www.pkvsneek.nl/

Rasgebonden Europashow:

Reserveer ook het weekeinde van 2, 3 en 4 december. Dan wordt een Europese rasgebonden show gehouden van alle Nederlandse hoenderrassen. Deze wordt ondergebracht bij Oneto in Enschede. We verwachten in deze competitie 2500 dieren, waaronder ook zeker 100 Friese hoenders en krielen. Ook hiervoor is het vraagprogramma verschenen. Zie:  www.oneto.nl en/of www.europashow.nl.

Zaterdag 7 oktober is de jongdierendag gehouden in Drogeham. Er waren ruim 100 Friese hoenders en Friese krielen ingezonden. Joop Petter won de prijs voor de beste grote met een koekoekkleurige hen. Bij de krielen zegevierde een geelwitpel hen van Alex & Hans Schootstra. De toon is gezet, de andere fokkers maken natuurlijk nu hun plannen voor de komende shows.

08-10-2017:

Douwe Witteveen is met een zilverpel fries hoen jeugdkampioen geworden op de jeudgshow in Laren op zaterdag 16 september. Vanaf deze plek van harte gefeliciteerd.